فهرست مطالب

پژوهش نامه ی علوی
سال یازدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/12
  • تعداد عناوین: 12
|
  • فاطمه عسگری*، اصغر فهیمی فر صفحه 1

    نهج البلاغه در بردارنده نکات ارزشمندی از وصف زیباییهای عالم از جمله رنگها و معانی آنها است. مسئله این تحقیق واکاوی فرازهای نهج البلاغه و رویکردهای مختلف درباره رنگ است. این تحقیق با هدف تبیین رنگها و معانی آن، پرسشها  را اینگونه مطرح می کند: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه با چه رویکردها، دیدگاه ها و نیز ویژگیهای تجسمی و هنری به رنگ نگریسته و آن را بیان می کند؟ رنگها دارای چه معانی و نشانه هایی هستند؟ نتایج حاصله از این تحقیق که به روش توصیفی تحلیلی انجام شده است نشان می دهد، رنگها در نهج البلاغه با سه رویکرد و دیدگاه از منظر حضرت علی(ع) بیان شده اند رویکرد اول بر وجه نمادین رنگها، دوم به طبیعتگرایی و تاثیرات روانی رنگ بر روی بشرو نیز ارجاعات رنگ در طبیعت حیوانات، انسانها و گیاهان حتی آسمان و زمین و نیز دیدگاه سوم بر وجه زیبایی شناسی و تجسمی رنگ اشاره دارد.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، هنرهای تجسمی، نمادهای رنگ، هارمونی رنگها، درخشندگی
  • ابراهیم فلاح* صفحه 2

    مکتب ساختارگرایی از جمله دانش های مربوط به نشانه شناختی است که به تحلیل محتوای متون(از جمله متون مقدس) و به ویژه بررسی و تحلیل عناصر داستان ها و قصه ها می پردازد. شیواترین ابزار بیان و انتقال مفاهیم و انگاره های مورد نظر، روایت و به تصویرکشیدن وقایع در قالب «قصه» است که اهداف بسیاری را با خود به همراه دارد. این پژوهش در تحلیل عناصریکی از داستان های مشترک در قرآن و نهج البلاغه یعنی داستان خلقت آدم(ع) با روش توصیفی- تحلیلی سامان یافته و با استفاده از روش های جزیی دانش نشانه شناختی، داستان خلقت آدم(ع) را در خطبه های نهج البلاغه مورد واکاوی قرار می دهد. طرح و پیرنگ خطبه ها در موضوع خلقت آدم(ع) مبتنی بر رابطه علت و معلول است و حوادث داستان در ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر هستند. زاویه دید در داستان به صورت روایت گری است؛چرا که حضرت به عنوان فرد غایب از صحنه و راوی، داستان را تبیین می کنند. شخصیت های داستان هر کدام ویژگی های خاصی دارند، عبارت اند از آدم(ع)، فرشتگان و شیطان. کنش های داستان بر دو محور اصلی شیطان و آدم(ع) رخ می دهد که هر دو از فرمان الهی سرپیچی می کنند گفت و گوهایی میان اشخاص حاضر در داستان صورت گرفته که به داستان جلوه هنری خاصی می بخشد صحنه پردازی در دو قالب زمان و مکان، به تصورات ذهنی خواننده جهت ملموس سازی داستان کمک می کند. هریک از عناصر قصه، با هدف تربیتی خاصی، ایفای نقش می کنند که در نهایت هدف اصلی داستان یعنی بعد هدایتی را محقق می سازند.

    کلیدواژگان: ساختارشناسی هنری، داستان حضرت آدم(ع)، خطبه های نهج البلاغه، نشانه شناسی
  • اکرم سادات حسینی هنومرور*، کمال صحرایی، علی محمد میرجلیلی صفحه 3

    شناخت محیط و عوامل جغرافیایی شهر بصره و تاثیر آن ها در اخلاق و رفتار  مردم، در کنار آگاهی از سایر عوامل فردی و اجتماعی مردمان این شهر در عصر امام علی(ع) می تواند اسباب انحراف بصریان در بیعت شکنی با امام علی(ع) و برپایی جمگ جمل را روشن تر نماید. امام علی(ع) بعد از پیروزی در جنگ جمل، بصریان را نکوهش کرده و افکار سفیهانه مردم این شهر را متاثر از عواملی از جمله جغرافیایی بصره دانسته است. پژوهش حاضر به شیوه توصیفی- تحلیلی و با گردآوری داده های کتابخانه ای به ویژه کتاب نهج البلاغه و بیانات حضرت علی(ع) در مواجهه با مردم بصره، تلاش می کند علل و اسباب رفتار و اخلاق مردم را در مخالفت با امام علی(ع) در حوزه تاثیر عوامل جغرافیایی در آن دوران تبیین نماید. نتایج این پژوهش نشان می دهد که محیط طبیعی و عوامل جغرافیایی مانند(آب، خاک، هوا، مسیرهای موصلاتی، بندری بودن، نزدیکی به کشورهای متمدن و غیره) در کنار عوامل متعدد دیگر، در اخلاق و رفتار بصریان تاثیر گذاشته و در نتیجه بخشی از علل و زمینه های انحراف آن ها از امام علی(ع) به واسطه محیط طبیعی شکل گرفته است. البته عوامل طبیعی تاثیر جبرگونه و غیرقابل تغییر نداشته و فقط تسهیل کننده و بسترساز انحراف رفتاری مردمان بصره در رویارویی با امام علی(ع) در عصر علوی بوده است. تاثیرپذیری بخشی از بصریان از این عوامل و همیشگی نبودن آن ها بیانگر مفید بودن این تاثیر در کلام امام علی(ع) است.

    کلیدواژگان: امام علی (ع)، نهج البلاغه، بصره، محیط جغرافیایی
  • اسماعیل خارستانی*، ایراندخت فیاض، علی خورسندی صفحه 4

    هدف اصلی تحقیق حاضر بررسی عوامل، موانع و راهکارهای مدیریتی موثر در تحقق انضباط اجتماعی بر مبنای آموزه های تربیتی امام علی (ع)می باشد که با روش تحلیلی و استنتاجی انجام شده است. در این تحقیق پیش از پرداختن به هدف اصلی تحقیق، اهمیت نظم در زندگی، اصول و فنون انضباط مورد بررسی قرار گرفته است. سپس عوامل، موانع و راهکارهای مدیریتی موثر در تحقق انضباط اجتماعی بر مبنای آموزه های تربیتی امام علی (ع)استنتاج و تحلیل شده است. نتیجه تحقیق نشان می دهد که عواملی که در این تحقیق استنتاج شده و مورد بررسی قرار گرفت، مختص به زمان و دوره امام علی (ع)نمی باشد، بلکه این عوامل برای هر دوره و زمانی قابل اجراست و چنانچه این عوامل و موانع و راهکارها، ملاک و معیار انضباط اجتماعی قرار گیرد، آثار مثبت و سازنده آن در سازمانها و جوامع محقق خواهد شد.

    کلیدواژگان: امام علی (ع)، انضباط اجتماعی، آموزه های تربیتی، عوامل مدیریتی
  • محسن کریمی* صفحه 5

    ابن ابی الحدید معاویه را به کفر و الحاد متهم کرده و با ذکر شواهدی نشان می دهد که او به نبوت پیامبر اسلام(ص) هیچ باوری نداشته است و معتقد است که او با استخدام گروهی از منافقین و دین به دنیا فروشان، دست به جعل حدیث زده و چنان در این میدان اسب تاخته که دوران خود را به دوران اوج جعل حدیث تبدیل کرده است این دیدگاه او نسبت به معاویه، حق طلبی و کمتر بودن تعصب او نسبت به اکثریت علمای اهل سنت را نشان می دهد معاویه با صدور نامه های پی در پی به کارگزارانش و در یک سیاست چهارمرحله ای و با کمک گرفتن از برخی صحابه و تابعین، ابتدا مردم را از نقل فضایل اهلبیت(ع) بازداشت و مردم را از معاشرت با آنها نهی کرد، سپس سعی کرد شیعیان آنها را در انزوا قرار دهد، لذا دستور داد در مجامع عمومی آنها را راه ندهند و حتی شهادت آنها را نپذیرند. در مرحله سوم دشمنا

    کلیدواژگان: جعل حدیث، معاویه، بنی امیه، ابن ابی الحدید، صحابه، امیر مومنان(ع)
  • محسن رفعت*، بشیر سلیمی صفحه 6

    فهم صحیح از کلام امیرمومنان(ع)در گرو یافتن ابزار و مقدمات ورود به آن است که نیازمند دقت صحیح و شایسته ای است. به کارگیری این ابزار برای شرح متن نهج البلاغه می تواند سهمی به سزا و تعیین کننده داشته باشد تا کلام امام علی(ع)صحیح تبیین شده و برتر تفسیر شود. اشراف بر منبع و سند، شناخت فضاوجغرافیای سخن، بیان سبب صدور، اهتمام به یافتن تاریخ ایراد کلام، مشخص ساختن مخاطب و شخصیت های گوناگون و نیز ارایه موضوعات و اهداف کلی سخنان، مهم ترین ابزارهایی است که مفسران و شارحان تا به امروز بدان نظر داشته تا سخن امام در جایگاه خویش خوش نشیند. البته گاه همین ابزارها وقتی در کنار پیش فرض ها و باورهای برخی شارحان قرار گرفته، نتیجه ای عکس را مواجه بوده ایم، این مقاله می کوشد با روش و رویکردی تحلیلی به روند شرح و تفسیر مفسرانی چون ابن ابی الحدید، ابن میثم، میرزا حبیب خویی، شوشتری و مغنیه در این عرصه توجه نشان دهد؛ در صورت وجود کم دقتی به عناصر پیش گفته ضمن تذکر به تصحیح آن بپردازد. یافته ها نشان می دهد که با توجه به ساختار متنی و شکلی نهج البلاغه بدون مقدمات ورود به متن امکان فهم صحیح از متن نهج البلاغه میسر نیست و شارحان مذکور گاه از این عناصر غفلت ورزیده اند، در نتیجه شرایط واژگونه تفسیر کردن کلام امام را فراهم ساخته اند.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، شارحان نهج البلاغه، بستر تاریخی، فهم متن
  • سید حمید موسوی*، فاطمه سعیدی صفحه 7

    یکی از روش های کارآمد در سنجش ارزش یک اثر علمی، بررسی میزان تاثیرپذیری آثار پسین از آن است. این تاثیرپذیری هم به جهت شخصیت مولف و هم به جهت محتوای تالیف قابل پیگیری است. منهاج‏البراعه فی شرح نهج‏البلاغه اثر قطب‏الدین راوندی، شرحی کهن و روشمند است و از مهم‏ترین شروح نهج‏‏البلاغه محسوب می شود. مطالعه ی شروح نگارش شده ی پس از این شرح روشن می سازد که جایگاه علمی مولف و تالیف، بر شارحان پسین نهج‏البلاغه تاثیر فراوانی داشته است. از جمله شروح متاخری که این تاثیرپذیری در آن ها بسامد آماری بالایی داشته است، منهاج البراعه فی شرح نهج البلاغه از حبیب الله هاشمی خویی و بهج الصباغه فی شرح نهج البلاغه از محمدتقی شوشتری است که ضمن تاثیرپذیری از شخصیت علمی راوندی، از روش و محتوای شرح وی نیز متاثر بوده اند. این تاثیرپذیری به دو گونه ی تایید آرای راوندی و نقد نظرات وی در این دو شرح انعکاس یافته و بیشتر در دامنه ی موضوعاتی نظیر ادبی، تاریخی و تحلیلی ظهور داشته است. اصلی‏ترین علل رویکرد نقادی خویی و شوشتری نسبت به راوندی، دست یابی به فهم صحیح و مراد واقعی کلام امام (ع) است.

    کلیدواژگان: نهاج‏البراعه، راوندی، خویی، شوشتری، تاثیرپذیری، رویکرد تاییدی، رویکرد انتقادی
  • مهدی زمانی*، مصطفی دلشاد تهرانی، جمیله امینی سولاری صفحه 8

    استفاده از انگاره ها برای تمثل بخشیدن به امور ذهنی و درونی در بسیاری از عرصه ها و ازجمله متون دینی پیشینه ای کهن دارد. در نهج البلاغه برای تبیین مسئله معناداری زندگی از انگاره های گوناگونی استفادهشده است که یکی از آن ها «زندگی به منزله سفر» است. در این مقاله پس از استقصای کامل موارد کاربرد واژه سفر و زندگی و نیز دیگر واژگان مرتبط با موضوع با روش توصیفی-تحلیلی به تبیین این انگاره در ساحت های درونی آدمی یعنی شناخت، احساس و اراده پرداختهشده است. مولفه های شناختی انگاره سفر باورهایی مانند مبدا، معاد، جایگاه انسان، ویژگی های مسیر، راهنمای سفر، مراحل و مقاطع سفر و موانع و دشواری های آن را در برمی گیرد. مراد از مولفه های عاطفی این انگاره احساس هایی مانند شوق، آرامش، امید، تعالی، کامیابی، اعتمادبه نفس، پویایی و ارزشمندی است و سرانجام، مولفه های ارادی معناداری مواردی مانند تعهد به سیر و آمادگی برای آن، زهد، فرصت جویی، بازگشت از انحراف، غلبه بر موانع و پایداری در حرکت را در برمی گیرد. امتیاز انگاره سفر بر دیگر انگاره های معناداری زندگی در دو عامل است: 1-قدرت بیشتر برای تمثل بخشیدن به ویژگی های معناداری زندگی و 2-شمول آن بر انگاره هایی مانند تجارت، کشتزار، مسابقهو کارزار که همگی ملازم با سفر منظور می شده اند.

    کلیدواژگان: انگاره سفر، معناداری زندگی، نهج البلاغه، ساحت های درونی انسان
  • فرزانه اعظم لطفی* صفحه 9

    حماسه عاشورا الگوی کاملی برای مسلمانان در طول تاریخ بوده است . آن زمان که امام حسین هل من ناصر ینصرنی رافریاد می زند این سوال را از تاریخ فردای بشریت می پرسند. جواب این پرسش را پس از هزاران سال دوستداران اهل بیت در جای جای کره خاکی با معرفت تام با فرهنگ و زبان خاص خود پاسخ می دهند .روزی در جایی که خاندان ابوسفیان دستو رجشن وسرور را در روز عاشورا صادر کردند تا با تحریف حقانیت این واقعه عظیم را متشبه سازند در شمال و جنوب و شرق و غرب هندوستان عده ای خود را برهمنان حسینی خطاب می کنند و بنا بر روایات و مرثیه های تاریخی ، خود همچون "کبت " و" چارن" را از دوستداران اهل بیت می دانند آنان .بر شر بودن حکومت یزید و خیر بودن حکومت حسین ایمان دارند. این گروه مراسم عاشورا را درست پس از رویت هلال ماه آغاز می کنند و تا 8 ربیع الاول با مراسم و مناسک خاصی ادامه می دهند این پژوهش به بررسی و تحلیل علل ماندگاری فلسفه عاشورا در میان هندوان هندوستان و برهمنان حسینی می پردازد .

    کلیدواژگان: راکهب، روایت دیر ترسا، مرثیه کبت، چارن
  • عبدالجبار زرگوش نسب *، حشمت الله عباسی صفحه 10

    این پژوهش به علل وموجبات جرایم از منظر نهج البلاغه وراهبردهای مقابله با آن پرداخته است .مطالعه سیاست ها و روش مبارزه آن امام با این ناهنجاری ها از آن جهت حایز اهمیت است که می تواند ملاک عمل موثری برای سیاست جنایی کشورهایی باشد که داعیه حکومت اسلامی دارند. از آنجایی که نظام جمهوری اسلامی ایران نیز در بیشتر موارد، نظام حکومتی حضرت امیر را الگوی رفتارها، سیاست ها و برنامه های خود قرار داده است بی تردید برای حرکت بهتر در زمینه پیشگیری از جرم ، بررسی وتحلیل اندیشه ایشان در این زمینه بسیار کارگشا خواهد بود. از این رو با رجوع به نهج البلاغه می توان اندیشه های این امام را در زمینه پیشگیری از جرایم، به دست آورد.یافته های به دست آمده نشان می دهد  که تحقق عدالت اجتماعی، حقوق مداری، حفظ کرامت انسان، واصلاح فرهنگ عمومی از مهمترین راهبردهای مقابله باجرم است.پژوهش حاضر با شیوه توصیفی تحلیلی به مطالعه موضوع پرداخته است.

    کلیدواژگان: نهج البلاغه، جرایم، امام علی(ع)، راهبردها
  • سهراب سعیدی *، حمید طبسی، مختار ذاکری، محمد عبدالله پور صفحه 11

    در شهر کهن میناب، شاعران با فهم این نکته که نوحه گفتن و نوحه خواندن در رثای امامان پاداش اخروی و دنیایی دارد به شعر نوحه و مرثیه روی آوردند چنانچه از قرن 11 تا کنون شاعران مرثیه سرای زیادی در میناب داریم که تخصصی نوحه گفته اند اما پژوهشی در تحلیل آثار آنان صورت نگرفته است، در واقع شاعران میناب از سیصد سال پیش با سرودن دلنامه‌های گوناگون، ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت ابراز داشته‌اند و بدین صورت گامی در جهت زنده نگه داشتن حماسه‌ی نینوا برداشته‌اند.نوحه هایی که از شاعران گذشته میناب مانده بالغ بر 500 نوحه می‌شود که این مقاله با روش تحلیل محتوا و با ابزار کتابخانه به بررسی و تحلیل چند نوحه از شاعران گذشته میناب در قرون یازده و دوازده می‌پردازد و معلوم می‌شود تعزیه، عزا و نوحه سرایی، تخصص اصلی شاعران میناب بوده که در گذشته رواج داشته و امروزه نیز در مقیاس محدودتری به شیوه گذشته دنبال می‌شود و بعضی از شاعران دیگر این شهر نیز، با زبان و سبک تازه، اشعار مراثی و پایداری در کارنامه شعری خود دنبال می‌کنند.

    کلیدواژگان: نوحه، میناب، شاعران مرثیه سرا
  • علی قهرمانی *، فاضل بیدار صفحه 12

    نظریه گفتمان انتقادی، بافت متنی رادر کنارعوامل بیرونی دخیل در تولید متن(بافت موقعیتی) تحلیل می‌کند. در این میان چگونگی بازنمایی تقابلهای گفتمانی در متون تاریخی یکی از مهمترین مباحث نظریه تحلیل گفتمان انتقادی است. خطبه ها با تولید شفاهی و انعکاس واقعی ارزشهای حاکم بر جامعه نقش مهمی در تقویت یا تضعیف گفتمان ایفا میکنند. بررسی خطبه های علی(ع) در جریان بیعت عمومی مردم با ایشان، به عنوان نمادتسلط قدرت گفتمان انتقادی بر گفتمان طبیعی شده پس از پیامبر(ص)، میتواند ایدیولوژی گفتهپرداز و چرایی تقابل گفتمان علوی با گفتمانهای حاکم بر جامعه را تبیین نماید. روش پژوهش در مقاله، کیفی و بر اساس نظریه تحلیل گفتمان انتقادی نورمن فرکلاف است. نتیجه بحث نشان میدهد، امیرمومنان(ع) محور خطبه های خود را بازتولید گفتمان حق در مقابل باطل قرار داده و با کاربست ساختار ایدیولوژیک که در پیشزمینه ذهنی مخاطبان نهفته است، ضمن انتقاد از گفتمان‌های پیشین تلاش دارد، نظم گفتمانی نوینی را پیریزی نماید.

    کلیدواژگان: گفتمان انتقادی، امام علی(ع)، خطبه های بیعت
|
  • Fatemeh Asgari *, Asghar Fahimifar Page 1
  • Ebrahim Fallah * Page 2

    Structuralism is a semantic science that analyzes the content of texts (including sacred texts), and in particular examines and analyzes the elements of stories and stories. The most effective way of expressing and conveying concepts and ideas is to narrate and visualize events in the form of a "story" that has many purposes. This study, in order to analyze the elements of one of the common stories in the Qur'an and Nahj al-Balagha, the story of the creation of Adam (AS), is organized by descriptive-analytical method, and by using partial methods of semiotic knowledge, the story of Adam's creation in the sermons Nahj al-Balagha is being investigated. The results of the research show that the plot of the sermons on the subject of Adam's creation is based on the cause-and-effect relationship, and the events of the story are closely related. The angle of view in the story is narrative. The characters in the story each have their own characteristics. The actions of the story occur on the two main axes of Satan and Adam, both of which disobey the divine command. There are conversations between the characters in the story that give the story a special artistic edge. Staging in two forms of time and place helps the reader's imagination to visualize the story. Each of the elements of the story play a specific educational purpose, ultimately fulfilling the main purpose of the story, namely the guidance dimension.

  • Akram Sadat Hoseini Honumarvar *, Kamal Sahraei, Alimohamad Mirjalili Page 3

    Understanding the environment and geographical factors of Basra city and their impact on people's morals and behavior along with awareness of other individual and social factors of the people of this city in the era of Imam Ali (AS) can be the cause of visual deviation in breaking allegiance to Imam Ali (AS) and waging war. Make the sentence clearer. After the victory in the Battle of Jaml, Imam Ali (AS) condemned the Basrians and considered the Sufi thoughts of the people of this city to be influenced by factors such as the geographical environment of Basra.The present study, in a descriptive-analytical way and by collecting library data, especially the book of Nahj al-Balagheh and the statements of Imam Ali (AS) in the face of the people of Basra, tries to find the causes and behavior of the people in opposition to Imam Ali (AS) in the field of factors. Explain geography at that time. The results of this study show that the natural environment and geographical factors such as (water, soil, air, transportation routes, port status, proximity to civilized countries, etc.) along with many other factors, affect morality and visual behavior and as a result part of The causes and grounds for their deviation from Imam Ali (as) are formed by the natural environment.Of course, natural factors have not had an algebraic and unchangeable effect, and they have only facilitated and caused the behavioral deviation of the people of Basra in the face of Imam Ali (as) in the Alawite era.

    Keywords: Imam Ali (AS), Nahj al-Balaghah, Basra, geographical environment
  • Esmaeil Kharestani *, Irandokht Fayyaz, Ali Khorsandi Page 4

    The main purpose of the present study is to investigate Factors, Barriers, and Effective Management Strategies for Implementing Social Discipline Based on Imam Ali's (pbuh) Educational Instructions This is done by analytical and inferential methods In this research, before addressing the main purpose of the research, The importance of order in life and the principles and techniques of discipline have been examined. Then Factors, barriers, and effective management strategies for achieving social discipline Based on the educational teachings of Imam Ali (AS) it has been deduced and analyzed. The research results show that Factors that in this study was deduced and examined, , Is not specific to the time and period of Imam Ali (AS), But These factors applicable to each period of time And if these factors, obstacles and solutions, To meet the criteria of social discipline, Its positive and productive effects will be realized in organizations and communities.

    Keywords: Imam Ali (AS), Social Discipline, educational teachings, management factors
  • Mohsen Karimi * Page 5

    Ibn Abi al-Hidad accused Mu'awiya of blasphemy and atheism, indicating with evidence that he had no belief in the prophet of the Prophet (pbuh) and believed that he was forging a group of hypocrites and religion to sellers, Hadith and so on in this field of horse racing, which has turned itself into the height of the forge of hadith. This view of Muawiya shows his rightfulness and less of his bias towards the majority of Sunni scholars. Issue Subsequent letters to his agents, in a four-stage policy, with the help of some Companions and followers, first left the people touched by the virtues of Ahlulbayt (AS), and Forbade them from communicating with them, then tried to isolate them from the Shiites, so they ordered not to let them go public and even deny their testimony. In the third stage, the enemies of Ahlul-Bayt (as) and the Umayyad were dominated by sensitive executive and promotional posts, and ordered the curse of Ahlul-Bayt (AS), and in the fourth stage prepared the conditions for killing and killing Shiites. Could completely deprive Ahlulbayt of the achievement of the government and completely fix it in the Umayyad. The most motivated motivation of Mu'awiyyah in forging the hadith from Ibn'Abi al-Haidan's point of view was to gain religious legitimacy, and to do this, hadiths in virtue Himself, the Umayyad, Uthman and Sham, the other important motive has been to weaken the opponents, especially the Imam Ali (AS), and have forged some traditions in defaming them and their great father. Is.

  • Mohsen Rafat *, Bashir Salimi Page 6

    The correct understanding of the words of the Commanders of the Faithful depends on finding the tools and preparations to enter it, which requires correct and worthy accuracy. Using this tool to explain the text of Nahdj al-Balaghah can have a decisive contribution so that the words of Imam Ali (AS) are correctly explained and interpreted superiorly. Mastering the source and document, knowing the space and geography of speech, stating the reason for issuing, trying to find the date of speech, identifying the audience and various characters, as well as presenting the general topics and goals of speech, are the most important tools that commentators have considered to date. To make the Imam's words sit well in his place. Of course, sometimes when the same tools are placed next to the assumptions and beliefs of some commentators, we are faced with the opposite result. Shoushtari and Mughniyeh pay attention in this field; if there is a lack of concern to the aforementioned elements, correct it while noting. The findings show that due to the textual and formal structure of Nahdj al-Balaghah, it is not possible to understand the text of Nahdj al-Balaghah without any preliminaries, and these commentators have sometimes neglected these elements, thus they have provided the conditions for misconceptions of Imam's words.

    Keywords: Nahdj al-Balaghah, commentators on Nahdj al-Balaghah, historical context, understanding the text
  • Sayyed Hamid Mousavi *, Fatemeh Saeedi Page 7

    One of the most effective ways to measure the value of a scientific work is to evaluate the impact of subsequent works. This influence can be traced both to the personality of the author and to the content of the author. Nahj al-Balaji is an ancient and methodical commentary by Nahj al-Balagha, written by Qutb al-Din Ravandi and is one of the most important accounts of Nahj al-Balagha. A study of the work written after this explanation makes it clear that the scholarly position of the author and author had a great influence on the later exponents of Nahj al-Balagha. Among the recent studies in which this influence has had a high frequency is the intrusion of Nahj al-Balagha's description of Habibollah Khoi and the Bahaj al-Sabbagha's description of Nahj al-Balagha's Muhammad Taqi Shushtari, which also influenced his scholarly content and method. This influence has been echoed in two ways by the endorsement of Ravandi's views and his criticism of these two commentaries, and has appeared in a wide range of subjects such as literary, historical, and analytical. The main causes of Khoi and Shooshtar's critical approach to Ravandi are to gain a proper understanding and real meaning of the Imam's words.

  • Mehdi Zamani *, Mostafa Delshad Tehrani, Jamile Amini Soolari Page 8

    The use of Images to represent mental and internal affairs in many fields, including religious texts, has a long history. Nahj al-Balagha used various images to explain the meaning of life, one of which is "life as a journey". In this paper, this descriptive-analytical method is used to explain this notion in the inner human areas of cognition, emotion, and will. Cognitive components of the notion of travel include beliefs such as origin, resurrection, human status, route characteristics, travel guide, stages and processes of travel and its obstacles and difficulties. The emotional components of this notion include feelings such as enthusiasm, calm, hope, excellence, prosperity, self-esteem, dynamism, and value and finally it involves sincerity, opportunity, reversal, overcoming obstacles and sustainability in movement. The notion of travel image over other meaningful life concepts has two factors: 1) more power to represent the meaningful features of life and 2) its inclusion of such images as commerce, land, competition, and campaign that all have to do with Travel.

    Keywords: Image of Travel, Meaning of life, Nahj al-Balagha, Inner Human Areas
  • farzaneh azamlotfi* Page 9

    The Ashura epic has been a perfect example for Muslims throughout history. When Imam Hussein (as) shouts at Nasser Yensrani, they ask this question about the history of tomorrow's humanity. After thousands of years, Ahl al-Bayt lovers around the world have been answering this question with full knowledge of their culture and language. One day, the Abu Sufyan family issued a statement on Ashura to distort the legitimacy of the incident. In the north, south, east and west of India, some people call themselves Husseini's brothers and according to historical narrations and laments, they consider themselves as "Kabat" and "Charn" as lovers of Ahl al-Bayt. They believe that Yazid's government is evil and Hussein's government is good. This group starts the Ashura ceremony right after seeing the crescent moon and continues until the 8th of Rabi al-Awal with special ceremonies and rituals. This study examines and analyzes the reasons for the persistence of Ashura philosophy among Indian Hindus.

    Keywords: Rakheb, Dir Tersa's Narration, threnody of Kabat, chaaran
  • Abduljabar Zargoshnasab *, Hashmat Alah Abasi Page 10

    This research has investigated the causes and effects of crimes from the perspective of Nahj al-Balaghah and its methods of coping with it. The study of the policies and methods of fighting this imam with these abnormalities is important because it can be an effective criterion for the criminal policy of countries that are claiming to be Islamic. Since the Islamic Republic of Iran, in most cases, has put Amir's regime into a model of his behaviors, policies and plans, he is undoubtedly well versed in the field of crime prevention in order to better move on the prevention of crime. will be. Hence, by referring to the Nahj al-Balaghah, the Imām's thoughts on the prevention of crimes can be obtained. The findings show that the realization of social justice, orbital rights, maintenance of human dignity and the improvement of public culture are among the most important coping strategies. The current research has been conducted with an analytical descriptive method to study the subject.

    Keywords: Nahj al-Balaghah, crimes, Imam Ali (AS), strategies
  • sohrab saedi *, hamid tabasi, mokhtar rzakeri, mohammad abdolahpour Page 11

    In the ancient city of Minab, the poets while understanding the earthly and otherworldly rewards for citing and versifying lamentations for Imams have inclined towards lamentations and mourning in a way that since 11th century, numerous lamentation poets have come into existence in Minab who have been versifying professionally. Minabi poets through versifying varied confabulation since three hundred years ago, have shown their respect for Imams and their families, and through this has taken steps for reviving the epic of Neynava. There have been over 500 lamentations versified by Minabi poets. The present paper would examine several lamentations through the methods of content analysis as well as library research for the poems versified in two previous centuries. The present paper would investigate the literary points of folklore lamentations versified in Minab; Versifying lamentations in Hormozgan, and specifically in Minab has been current since the 11th century.

    Keywords: Lamentation, Mourning Poets, Minab
  • ali ghahramani *, Fazel Bidar Page 12

    Critical discourse theory analisis textual context along with external factors involed in text production. In the meantime, how to represent discourse confrontations in historical texts is one of the most important topics in the theory of cirtical discourse analisis. Sermons play an important role in strengthening or weakening discourse through oral production and the true reflection of the values that govern society. Examining Imam Ali,s sermons during the general allegiance of the people to him, as a symbol of the dominance of the power of critical discourse after the Prophet, can explain the ideology of the narrator and why the a Alawite discourse of society. The research method in the paper is qualitative method based on Norman Farcalf's theory of critical discourse analysis. The results of the discussion show that Amiral- Mu'minin [AS] focused his sermons on re producing the discourse of truth against falsehood and tried to criticize the previous discourse by using the ideological structure that lies in the mental background of the audience ,while criticizing the previous discourses.

    Keywords: Critical discourse, Imam Ali[AS], sermons of allegiance, critical alavis